BREAKING: Bestuur Lymph&Co "adopteert" nieuw baanbrekend onderzoek naar vaccins voor lymfklierkanker bij volwassenen én kinderen.

15-03-2019 | 07:39

In aanloop naar De Hollandse 100 2019 kunnen wij vandaag bekend maken voor welk onderzoek alle donaties van De Hollandse 100 2019 worden ingezet, waar we HET met zijn allen voor doen:

Vierjarig onderzoek van Marianne Boes aan UMC Utrecht en Prinses Maxima centrum naar vaccins voor verschillende vormen van lymfklierkanker bij volwassenen én kinderen.

Marianne en haar onderzoeksteam zijn zondag aanwezig bij De Hollandse 100 om persoonlijk de cheque in ontvangst te nemen. 

Uit het persbericht: 
Marianne Boes (UMC Utrecht) gaat op zoek naar een vaccin voor de behandeling van lymfklierkanker. Voor een aantal soorten kanker wordt deze behandeling al getest, maar voor lymfklierkanker nog niet. Boes gaat met haar collega’s op zoek naar stukjes van de tumorcellen die niet op gezonde lymfklier cellen zitten. Deze stukjes kunnen dan ingespoten worden bij de patiënt. Hierdoor gaat het afweersysteem de tumor aanvallen en opruimen. Voor dit onderzoek werkt de groep uit het UMC Utrecht samen met onderzoekers uit het Prinses Maxima Centrum. Ze zoeken naar vaccins voor verschillende vormen van lymfklierkanker bij volwassenen én kinderen.

Het onderzoek van Marianne Boes is door de Raad van Advies voorgedragen aan het bestuur van Lymph&Co. Uit de 11 voorstellen die in oktober bij Lymph&Co ingediend zijn, zijn er vier uitgenodigd om een uitgebreid voorstel in te dienen. Op basis van beoordeling door internationale wetenschappers vond de Raad van Advies van Lymph&Co dit vierjarige onderzoek naar vaccins het meest veelbelovend.

Op de foto van links naar rechts:
Marianne Boes, Marta Cuenca Lopera en Victor Peperzak.