Hoe ga ik geld ophalen?

Vragen
Het klinkt als een open deur, maar gewoon vragen om een bijdrage is heel effectief. Vertel enthousiast dat jij De Hollandse 100 gaat schaatsen en fietsen op 19 maart 2023. Zorg ervoor dat als je iemand vraagt om te doneren (persoonlijk of via social media, whatsapp of email), dat het duidelijk is dat men naar jouw sponsorpagina moet gaan en daar op doneren moet klikken. Stuur daarom altijd een goed werkende link mee. 

Tikkies
Het kan nog simpeler: stuur iedereen binnen je netwerk een TIKKIE vanaf jouw actiepgina. Het bedrag kan jij invullen of je laat de ontvanger een bedrag kiezen. Betaalde TIKKIES verstuurd vanaf jouw actiepagina worden automatisch op jouw pagina bijgeteld. 

Informeer je donateurs
Wil je iets terug doen voor je donateurs? Houd ze op de hoogte, Bijvoorbeeld:

  • Stuur een maandelijkse nieuwsbrief met weetjes en foto's van je trainingen in aanloop naar het event
  • Post blogs op je eigen deelnemers pagina
  • Bedank donateurs persoonlijk ls je ziet dat er een donatie is gemaakt

Veiling
Misschien heb je iets fantastisch dat je per opbod kan veilen: een supersonische schaatsbroek, concertkaarten voor Nick & Simon, een ritje in een sportwagen, verblijf in je vakantiehuis - je kunt het zo gek niet bedenken! De opbrengst kan je toevoegen aan je donatiepagina.

Werkgever
Veel werkgevers hebben speciale potjes voor goede doelen. Vraag daar eens naar bijvoorbeeld bij de afdeling personeelszaken.

Benut je netwerk
Misschien heb jij geen werkgever waar je om een donatie kan vragen, heb jij geen extra's om weg te geven aan donateurs....... en misschien heeft iemand in je netwerk dat wel! Het belangrijkste is dat je durft te vragen.

Sponsorlogo's op sponsorpagina
Op je sponsorpagina kan je ipv foto's ook logo's toevoegen van bedrijven die jou sponsoren. Dat uiteraard in ruil voor een mooie bijdrage voor De Hollandse 100!

Ook na het event kan er nog geld opgehaald wordenTwintig procent van de donaties komt binnen nadat je De Hollandse 100 hebt volbracht. Informeer je vrienden, collega's en bekenden over je prestaties en voeg de link nog een keer toe als je de berichten post op facebook, instagram of twitter, wie weet krijgt je donatie nog een extra push. De Lymph&Co teller blijft doorlopen tot 1 april 2023. 

 

Download HIER je A4 poster
Download HIER je A3 poster