Stichting Lymph&Co

100 % van de opbrengst van De Hollandse 100 gaat naar Stichting Lymph&Co
Ongeveer één op de 50 personen krijgt, tijdens zijn of haar leven, de diagnose lymfklierkanker. Alleen al in Nederland komen er ongeveer 4.000 nieuwe patiënten per jaar bij en dit aantal neemt toe. Ondanks intensieve behandelingen overlijden in Nederland jaarlijks meer dan 1.000 patiënten als gevolg van deze ziekte. Er is nog te weinig aandacht voor lymfklierkanker en er zijn nog onvoldoende goede behandelingsmogelijkheden. 100 % van de donaties aan Lymph&Co wordt gebruikt om onderzoek naar lymfklierkanker te financieren. 

Stichting Lymph&Co
Stichting Lymph&Co steunt grensverleggend onderzoek om de behandeling van lymfklierkanker te verbeteren. Lymph&Co gelooft in innovatie als oplossing voor de huidige maatschappelijke uitdagingen op het gebied van gezondheid. De sleutel hiervoor is excellentie: de beste ideeën van de beste onderzoekers bieden de beste oplossingen voor mens en maatschappij.

Ons doel
Het doel van Lymph&Co is financiering van fundamenteel onderzoek naar de aard en behandeling van lymfklierkanker en meer aandacht genereren voor deze vorm van kanker. Het streven is om de meest vooraanstaande hematologen die bezig zijn met onderzoek naar lymfklierkanker te voorzien van middelen die hen de mogelijkheid geven dit onderzoek over de hele wereld uit te voeren.

Steun dit fonds
Op dit moment heeft Stichting Lymph&Co met jullie hulp al zoveel geld bijeen gebracht dat we 3 onderzoeken volledig kunnen financieren! Naast het eerste project dat Lymph&Co "adopteerde"  aan het AMC door professoren Marie José Kersten en Steven Pals hebben we daar in 2017 nog twee onderzoeken aan kunnen toevoegen aan UMCG (Groningen), onderzoekers Anke van den Berg en Joost Kluiver en AMC, onderzoeker Marcel Spaargaren. Kijk op www.lymph-co.com/onderzoek voor meer informatie. 

We gaan door!
Dankzij alle donaties aan Lymph&Co is de financiering voor drie onderzoeksprojecten gerealiseerd, maar meer onderzoek is hard nodig en met de vierde editie van De Hollandse 100 hopen we een goede aanzet te kunnen geven voor een volgend onderzoeksproject.

Wil je het onderzoek naar lymfklierkanker steunen? Schrijf je dan nu in voor De Hollandse 100, steun een deelnemer of doneer rechtstreeks.

www.lymph-co.com

Bankrekening/IBAN:  NL96RABO0312991428 tnv Stichting Lymph&Co.

 

DONEER NU!