Strijd tegen lymfeklierkanker

Dit is de actie van Peter Nafzger

( Inschrijfgeld De halve Hollandse 100  )

Normal f890b25b10f2c29a4e2762eb27a55275ddb4f254
van totaal € 400 (499%)

Beste lezer,

Sinds 2008 strijdt mijn moeder Erika tegen lymfeklierkanker. Zij werd toen gediagnostiseerd op Chronische Lymfatische Leukemie (CLL). Ondanks haar ziektebeeld, heb ik dit bijna nooit aan haar gemerkt. Niet omdat de ziekte niet aanwezig was, maar omdat mijn moeder zo sterk in het leven staat, doorvecht en niet opgeeft. 

Juist door op een 'normale' manier door te gaan met het leven, toont mijn moeder haar wilskracht en bijzondere karakter die nodig zijn wanneer je leven plotseling helemaal op zijn kop staat. Op die manier ziet zij de positiviteit in van het leven, de mooie kanten ervan en genieten wij samen als gezin met papa van iedere dag. Een levensstijl die ik zeker zal doorgeven. Papa en ik zullen haar blijven steunen tot deze ziekte is overwonnen. Net als vrienden in onze omgeving dat ook doen, door soms alleen al even te vragen hoe het nu echt gaat. 

Echter is 'de' remedie tegen CLL en andere vormen van lymfatische kanker nog niet gevonden. Er gaat nog te weinig aandacht naar deze ziekte, en veel mensen weten niet wat het is. Tegelijkertijd, werken specialisten en hematologen keihard aan een doorbraak, die met stapjes bereikt zal worden. Daar ben ik van overtuigd. Maar om daar te komen, is onderzoek nodig. Heel veel onderzoek, naar alle mogelijke factoren die een rol spelen bij dit ziektebeeld, om precies te weten wat eraan gedaan moet worden.

En voor onderzoek, is, in deze wereld, geld nodig. Veel geld, want medicijnen zijn duur, evenals de ontwikkeling ervan. Daarom verzoek ik jullie, als mijn familie, vrienden en netwerk om een kleine bijdrage over te maken, zodat ook mijn moeder en al haar lotgenoten een kans maken om deze ziekte te overwinnen. 

Als tegenprestatie zal ik tijdens de Hollandse 100 op zondag 17 maart, 45 km fietsen en 5 km schaatsen voor het goede doel.


Alvast veel dank voor jullie donatie.


Hartelijke groet,

Zoon, Peter Jr Nafzger

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle donateurs
€ 42 08-03-2019 | 21:09 Trotse vader Ff afronden naar de magische 2000 grens op naar meer 👌
€ 50 08-03-2019 | 20:48
€ 10 07-03-2019 | 15:28
€ 50 02-03-2019 | 20:30 Goed initiatief! Succes
€ 15 09-02-2019 | 08:38
Bekijk alle

John Knoops - sponsoractie

09-03-2019 | 11:41 Ter voorbereiding op de Hollandse100, ben ik begonnen met schaatsen en heeft John Knoops *passion for bikes* mij ontzettend geholpen op het fiets gedeelte van de actie. Dankzij Puk Knoops heb ik de beste materialen - een racefiets en passende kleren - om snel over de finish te komen. Nogmaals veel dank hiervoor. Daarnaast wil ik Kim Van Lieshout bedanken voor deze mooie poster! Nog 9 dagen trainen, voordat ik meedoe aan deze beproeving om zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting Lymph&Co. Inmiddels hebben we al bijna 2000 euro opgehaald, waarvoor veel dank aan iedereen die heeft gesponsord. Stichting Lymph&Co is een organisatie die zich constant inzet om geld op te halen ter verbetering van het onderzoek naar medicijnen tegen Lymfeklierkanker. Wilt u mij nog sponsoren, klik dan op deze link: https://www.dehollandse100.nl/actie/peter-nafzger Alvast veel dank. Peter Jr Nafzger  
Lees meer