Dankzij het AMC alweer 5 bonusjaren verder!

Paul de Jong

( Member of team: Team Amsterdam UMC )

Raised

270
67% reached of my target amount €400
Closed You can't donate anymore

Er zijn zo ontzettend veel goede doelen. Maar zodra je een ziekte van dichtbij meemaakt, krijgt het doel een heel andere lading. Iedereen kent  in zijn nabije omgeving wel iemand die is getroffen door kanker. Kanker is nog altijd doodsoorzaak nummer 1. Gelukkig zijn er steeds meer mensen die de ziekte wel overleven, dankzij steeds betere behandelmethoden. Zo ook mijn vader. In 2015 werd bij hem (Lymf)klierkanker ontdekt. Na 1,5 jaar lang ziekenhuis in en uit, met bestralingen, chemo’s en tenslotte een stamceltransplantatie kreeg hij op 20 januari 2017 het bericht. “Morgen zult u voor het laatst jarig zijn”. Hij was uitbehandeld. Zijn laatste mogelijke redmiddel was een experiment met T- cellen bij het AMC in Amsterdam. Nadat hij overal voor was goedgekeurd als deelnemer namen ze medio maart cellen bij hem af. Deze werden opgestuurd naar Amerika, waarbij ze er bepaalde (T) - cellen aan toevoegen die de ‘verkeerde’ cellen herkennen, incapselen en verwijderen. Nadat zijn eigen cellen en de toegevoegde cellen goed opgekweekt waren, werden ze teruggestuurd naar het AMC en terug in het lichaam geplaatst. Daarna volgden twee zeer slechte weken, maar daarna ging het met kleine stapjes vooruit. Uiteindelijk kregen we in augustus 2017 te horen dat mijn vader ‘schoon’ was. Hoe bijzonder is dat! Het gehele traject van 2 jaar gun je niemand, maar het resultaat, daar zijn geen woorden voor! Hoe mooi zou het zijn als ze deze behandelmethodes doorontwikkelen, waarbij voor die vele mensen die het niet overleven er óók een kans zou zijn. Deze methode is inmiddels mede dankzij de donaties verder door ontwikkeld.

Mijn actie:

In maart 2019 heb ik meegedaan aan ‘De Hollandse 100”. Mensen die door deze ziekte worden overvallen zijn daar nooit op voorbereid, dat gaf mij de motivatie om deze 100 kilometer ook volledig op eigen kracht, onvoorbereid vol te maken. Ondanks de hevige wind op die dag, is de missie volbracht.

In 2020 en 2021 is door de welbekende crisis het evenement niet doorgegaan, dus heb ik op eigen initiatief de fietstocht afgelegd. De komende editie pak ik niet de racefiets, maar mijn alledaagse hybride fiets.  

Inschrijven kan weer, dus hierbij de oproep om je ook in te schrijven! Niet zo sportief en toch graag een bijdrage leveren, doneren mag uiteraard ook! :)

Raised €250

Raised €500

Raised €1.000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more