Paul de Jong

De strijd aan tegen Lymfklierkanker!

( Member of team: Team Amsterdam UMC (= Team AMC!) )

More information

Onlangs was weer in het nieuws ‘Kanker wederom doodsoorzaak nummer 1 in 2018’

In 2018 zijn er bijna 50.000 mensen overleden aan deze vreselijke ziekte. Gelukkig zijn er ook steeds meer mensen die de ziekte wel overleven, dankzij steeds betere behandelmethoden.
Zo ook mijn vader. In 2015 werd bij hem (Lymf)klierkanker ontdekt. Na 1,5 jaar lang ziekenhuis in en uit, met bestralingen, chemo’s en tenslotte een stamceltransplantatie kreeg hij op 20 januari het bericht. “Morgen zult u voor het laatst jarig zijn”. Hij was uitbehandeld.
Zijn laatste mogelijke redmiddel was een experiment met T- cellen bij het AMC in Amsterdam. Nadat hij overal voor was goedgekeurd als deelnemer namen ze medio maart cellen bij hem af. Deze werden opgestuurd naar Amerika, waarbij ze er bepaalde (T) - cellen aan toevoegen die de ‘verkeerde’ cellen herkennen, incapselen en verwijderen. Nadat zijn eigen cellen en de toegevoegde cellen goed opgekweekt waren, werden ze teruggestuurd naar het AMC en terug in het lichaam geplaatst.
Daarna volgden twee zeer slechte weken, maar daarna ging het met kleine stapjes vooruit. Uiteindelijk kregen we in augustus 2017 te horen dat mijn vader ‘schoon’ was. Hoe bijzonder is dat!

Het gehele traject van 2 jaar gun je niemand, maar het resultaat, daar zijn geen woorden voor! Hoe mooi zou het zijn als ze deze behandelmethodes doorontwikkelen, waarbij voor die vele mensen die het niet overleven er óók een kans zou zijn. Deze methode is al zeer succesvol gebleken bij kinderleukemie en daarvoor zijn ze nu in de VS bezig om er een officiële behandelmethode van te maken.

Mijn actie
Afgelopen maart heb ik meegedaan aan ‘De Hollandse 100”. Mensen die door deze ziekte worden overvallen zijn daar nooit op voorbereid, dat gaf mij de motivatie om deze 100 kilometer ook volledig op eigen kracht, onvoorbereid vol te maken. Ondanks de hevige wind op die dag, is de missie volbracht.
Komend jaar op 15 maart is de volgende editie, waar ik uiteraard weer bij aanwezig ben. Inschrijven kan weer, dus hierbij de oproep om je ook in te schrijven!

Niet zo sportief en toch graag een bijdrage leveren, doneren mag uiteraard ook! :)

You can create your own personalized poster to draw attention to this fundraising page. After printing the poster you can hang it in a shop, a café window or a community bulletin board. Ask your family, friends, co-workers and neighbors to help and also put up a poster in their home, school or work place. Most people are willing to help but be sure to ask permission first.

25
10/03/2020
23:16

Vronie

View all

De Hollandse 100 is een initiatief van Stg Lymph&Co. Lymph&Co streeft ernaar financiering van fundamenteel onderzoek naar de aard en behandeling van lymfklierkanker mogelijk te maken en meer aandacht te genereren voor deze vorm van kanker. Zie www.lymph-co.com De Hollandse 100 kent 4 onderdelen; voor bikkels, families en jongeren. Op zondag 15 maart 2020 vindt in en rondom Thialf Heerenveen de 6e editie van De Hollandse 100 plaats.