De strijd aan tegen lymfeklierkanker!

Dit is de actie van Paul de Jong

( Inschrijfgeld De Hollandse 100  )

Normal 878550f5038a525c6471efb0a26158d6169d0068
van totaal € 1.000 (179%)

Inmiddels 3 jaar geleden werd bij mijn vader (lymfeklier)kanker ontdekt. Sterk als hij is ging hij de strijd aan tegen deze slopende ziekte. Twee jaar lang was hij aan het kuren, maar iedere keer kwamen de agressieve kankercellen weer terug. Daarop volgde een stamceltransplantatie. Een grote impact op het lichaam, maar wederom tevergeefs. Een dag voor zijn verjaardag kregen we het bericht dat dát zijn laatste verjaardag zou zijn. Opgeven was geen optie voor hem, na doorvragen voor alternatieven kwam hij bij het AMC terecht. Daar zijn ze bezig met een experiment met T-cellen, een therapie die zichzelf al wel bewezen heeft in Amerika bij kinderleukemie. Inmiddels is hij het levende bewijs van een wonder, de therapie heeft hem genezen! Uit respect naar mijn vader die hiervoor is blijven vechten en naar mijn moeder die er dag in, dag uit voor hem was ga ik meedoen aan de Hollandse 100. Eveneens uit respect voor vele andere bekenden die door deze ziekte zijn overvallen en hun partners/naasten die dat allemaal moeten ondergaan. En tenslotte uit dankbaarheid naar het AMC en alle artsen die bij het experiment betrokken zijn die ervoor hebben gezorgd dat mijn vader nog altijd in ons midden is. Zij waren onvoorbereid op dat traject, ik ga onvoorbereid die Hollandse 100 kilometer volmaken. Opgeven is geen enkele optie!

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle donateurs
€ 15 10-01-2019 | 10:06 Succes! Fijn dat jij op deze manier inzet voor de strijd die veel mensen moeten leveren.
€ 25 08-01-2019 | 11:53 Hé Paul. De strijd tegen kanker is hard, oneerlijk en zeer confronterend. Dat heb ik zelf ook van zeer nabij meegemaakt. Het is prachtig om te lezen hoe jouw vader, en met hem jullie hele gezin, dit samen hebben overwonnen Paul. Daar komt doorzettingsvermogen, maar ook een portie geluk bij kijken. Het is heel erg mooi om eraan bij te dragen om die geluksfactor kleiner te maken. Daar is onderzoek en dus geld voor nodig. Dus fiets en schaats je maar helemaal in het zweet, lekker afzien, en geniet ervan!
€ 25 05-01-2019 | 20:09 Suc6 Paul!! You can do it!
€ 15 04-01-2019 | 16:41
€ 100 03-01-2019 | 10:18 Beste Paul, Jij als persoon verdient de steun van ons voor jouw inzet voor ons en zeker voor het doel waar je je voor inzet. De afgelopen jaren heb ik je leren kennen als een bijzonder persoon en hebben we elkaar goed kunnen steunen in de strijd die onze dierbaren streden tegen de verschrikkelijke ziekte. Laat deze bijdrage een schakel zijn in de ketting naar een nog betere behandelmogelijkheden.