Marcel Minor

Voor de tweede keer

( Member of team: Team Amsterdam UMC (= Team AMC!) )

More information

Voor onder anderen mijn schoonvader,

Inmiddels 4 jaar geleden werd bij mijn schoonvader lymfeklierkanker ontdekt. De prognoses waren goed. Sterk als hij is ging hij de strijd aan tegen deze ziekte. Twee jaar lang was hij aan het kuren, maar de kanker kwam terug. Daarop volgde een zware chemo en stamceltransplantatie. Deze behandeling bleek wederom tevergeefs. Een dag voor zijn verjaardag kregen we het bericht dat dát zijn laatste verjaardag zou zijn. Na doorvragen voor alternatieven kwam hij bij het AMC terecht. Daar waren ze bezig met een experiment met T-cellen, een therapie die zichzelf al wel bewezen had  bij kinderleukemie. Daarop volgde een race tegen de klok. Terwijl zijn cellen de wereld over reisden om aangepast te worden voor een strijd tegen zijn kanker werd mijn schoonvader met enkele chemo's en bestralingen opgepept en voorbereid op de ontvangst van zijn strijdlustige T-cellen.

Inmiddels is hij het levende bewijs van een wonder, de therapie sloeg aan en heeft hem genezen! Dankbaarheid, verwondering en betrokkenheid zijn voor voor mij de drijfveren om voor de tweede maal mee te doen aan de Hollandse 100. Voor allen die deze strijd moeten voeren en niet te vergeten hun naasten. En uiteraard voor het team van het AMC. Door hun warme betrokkenheid is mijn schoonvader nog altijd in ons midden. Helaas werkt deze therapie niet bij iedereen even goed. Waarom niet? Er is extra onderzoek nodig met als stip op de horizon de genezing voor iedere patient. Ik geloof erin dat dit mogelijk is.

Marcel Minor

You can create your own personalized poster to draw attention to this fundraising page. After printing the poster you can hang it in a shop, a café window or a community bulletin board. Ask your family, friends, co-workers and neighbors to help and also put up a poster in their home, school or work place. Most people are willing to help but be sure to ask permission first.

20
03/03/2020
06:53

Anonymous

View all

De Hollandse 100 is een initiatief van Stg Lymph&Co. Lymph&Co streeft ernaar financiering van fundamenteel onderzoek naar de aard en behandeling van lymfklierkanker mogelijk te maken en meer aandacht te genereren voor deze vorm van kanker. Zie www.lymph-co.com De Hollandse 100 kent 4 onderdelen; voor bikkels, families en jongeren. Op zondag 15 maart 2020 vindt in en rondom Thialf Heerenveen de 6e editie van De Hollandse 100 plaats.