Leonie de Jong

voor 2 bijzondere mannen

( Member of team: Team Amsterdam UMC (= Team AMC!) )

More information

Dagelijks worden we geconfronteerd met kanker in welke vorm dan ook. Gelukkig worden er telkens weer stappen gezet in de behandeling en blijven we hopen dat we ooit bereiken dat kanker 100% te behandelen is.
Zo ook mijn vader. In 2015 werd bij hem (Lymf)klierkanker ontdekt. Na 1,5 jaar lang ziekenhuis in en uit, met bestralingen, chemo’s en tenslotte een stamceltransplantatie kreeg hij op 20 januari 2017 het bericht. “Morgen zult u voor het laatst jarig zijn”. Hij was uitbehandeld.

Zijn laatste mogelijke redmiddel was een experiment met T- cellen bij het AMC in Amsterdam. Nadat hij overal voor was goedgekeurd als deelnemer namen ze medio maart cellen bij hem af. Deze werden opgestuurd naar Amerika, waarbij ze er bepaalde (T) - cellen aan toevoegen die de ‘verkeerde’ cellen herkennen, incapselen en verwijderen. Nadat zijn eigen cellen en de toegevoegde cellen goed opgekweekt waren, werden ze teruggestuurd naar het AMC en terug in het lichaam geplaatst.

Daarna volgden twee zeer slechte weken, maar daarna ging het met kleine stapjes vooruit. Uiteindelijk kregen we in augustus 2017 te horen dat mijn vader ‘schoon’ was. Hoe bijzonder is dat!
Het gehele traject van 2 jaar gun je niemand, maar het resultaat, daar zijn geen woorden voor! Hoe mooi zou het zijn als ze deze behandelmethodes doorontwikkelen, waarbij voor die vele mensen die het niet overleven er óók een kans zou zijn.
Afgelopen maanden maakte ik via via kennis met Henk. Hij heeft ook lymfklierkanker en ondergaat nu de behandeling CTL-019. (De behandeling die mijn vader ook heeft gehad (experimenteel)). Henk moet gewoon beter worden en daarom doe ik voor de 3e keer mee…voor 2 bijzondere mannen.

You can create your own personalized poster to draw attention to this fundraising page. After printing the poster you can hang it in a shop, a café window or a community bulletin board. Ask your family, friends, co-workers and neighbors to help and also put up a poster in their home, school or work place. Most people are willing to help but be sure to ask permission first.

25
10/03/2020
23:23

Vronie

View all

De Hollandse 100 is een initiatief van Stg Lymph&Co. Lymph&Co streeft ernaar financiering van fundamenteel onderzoek naar de aard en behandeling van lymfklierkanker mogelijk te maken en meer aandacht te genereren voor deze vorm van kanker. Zie www.lymph-co.com De Hollandse 100 kent 4 onderdelen; voor bikkels, families en jongeren. Op zondag 15 maart 2020 vindt in en rondom Thialf Heerenveen de 6e editie van De Hollandse 100 plaats.